buitenland

Kwart miljoen voor gitaar Jimi Hendrix

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – Een akoestische gitaar waar ooit muzikant Jimi Hendrix nog met zijn tong op speelde heeft op een veiling donderdag in Londen omgerekend bijna 250.000 euro opgebracht. Het was een van de instrumenten van beroemde artiesten die te koop aan werden geboden.

Een zwart-gouden gitaar die speciaal voor de dit jaar overleden popmuzikant Prince werd gemaakt veranderde voor 104.500 euro van eigenaar. De opbrengst was volgens veilinghuis Bonhams driemaal zo veel als verwacht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.