buitenland

Kosovaren en Serviër vast in jihadzaak België

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Van de acht mensen mensen die de Belgische politie dinsdag oppakte voor het ronselen van jihadstrijders voor de oorlog in Syrië, worden er drie verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Het gaat om een 23-jarige Serviër en twee Kosovaren van 23 en 27.

De verdachten zouden ook financiële steun hebben gegeven aan terreurbeweging Islamitische Staat. Een onderzoeksrechter heeft de andere vijf arrestanten na grondig verhoor vrijgelaten, liet het federaal parket woensdag weten.

Het achttal werd dinsdag aangehouden bij huiszoekingen in Antwerpen, Brugge, Sint-Niklaas en de Brusselse gemeente Schaarbeek. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.