buitenland

‘IS boekt weer terreinwinst in midden Syrië’

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP/DPA) – Strijders van Islamitische Staat hebben in Syrië meerdere belangrijke gasvelden veroverd. De jihadisten rukten ondertussen op tot enkele kilometers van de historische woestijnstad Palmyra in het midden van het land. Dat zegt Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

De IS-strijders leverden de afgelopen tijd zware gevechten met regeringstroepen in het gebied rond Palmyra. Daarbij zouden verschillende belangrijke gebieden voor de gaswinning in handen zijn gevallen van de terreurgroep.

Islamitische Staat was eerder ongeveer een jaar de baas in stad, die werd veroverd in 2015. Ze bliezen er onder meer twee tempels uit de Romeinse tijd, een triomfboog en een antieke toren op. Het Syrische regeringsleger verdreef de jihadisten eerder dit jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.