buitenland

Hulp voor in dorpen belegerde Syriërs

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP) – Voor Syriërs die in het noorden van het land door jihadisten worden belegerd, is er donderdag ook hulp op komst. Vanuit Turkije gaan bijna dertig vrachtauto’s en ziekenauto’s naar de belegerde dorpen al-Foua en Kefraya. Donderdag is ook begonnen met de evacuatie van jihadisten en rebellen uit het oosten van de stad Aleppo.

Voor de evacuatie uit Oost-Aleppo zou woensdag al een bestand ingaan. Maar dat is pas een dag later gelukt, naar verluidt omdat milities die voor de Syrische regering vechten, woensdag ook hulp voor de belegerden in de dorpen eisten. Zo moeten gewonden uit al-Foua en Kefraya worden geëvacueerd.

De evacuatie van de laatste strijders en de burgers uit Oost-Aleppo is donderdag in gang gezet. Er zijn enkele incidenten gemeld. Op wagens uit een konvooi evacués is geschoten en jihadisten zouden nog raketten hebben afgevuurd op het westen van de stad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.