buitenland

Herstart kernreactor Tihange weer uitgesteld

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

TIHANGE (ANP) – De herstart van de Belgische kernreactor Tihange 1 is opnieuw uitgesteld, omdat herstelwerkzaamheden nog niet zijn afgerond. De nieuwe datum is 15 februari, maakte exploitant Engie Electrabel maandag bekend.

De reactor ligt sinds begin september stil nadat bij werkzaamheden in een niet-nucleair deel van het complex een gebouw was beschadigd. De herstart was eerder voorzien op 31 december.

De twee kerncentrales in België, Tihange en Doel, beide niet ver van de Nederlandse grens, tellen in totaal zeven reactoren. Daarvan zijn er nu zes in bedrijf.

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) vroeg de Belgische regering vorige week tijdelijke sluiting van de centrales te overwegen. Zij is erg bezorgd over een onderzoek waaruit zou blijken dat de kans op een kernsmelting bij brand in Tihange erg groot zou zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.