buitenland

Franse politie pakt 10 verdachten van Nice op

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP/RTR) – De Franse politie heeft maandag tien mensen opgepakt en verhoord in verband met de bloedige aanslag op 14 juli in Nice. Een man van Tunesische afkomst reed met een vrachtwagen 86 mensen dood. Islamitische Staat claimde de aanslag.

De aanvaller werd door de politie doodgeschoten, maar volgens justitie handelde hij niet alleen. De opgepakte mensen zouden te maken hebben met de voorbereiding van de aanslag en met het leveren van de wagen en wapens. Direct na de aanslag werden al diverse mensen opgepakt. Volgens de politie zijn enkele van de nu aangehouden mensen afkomstig uit Oost-Europa.

De politie zegt nog altijd geen enkel bewijs te hebben dat de 31-jarige dader daadwerkelijk bij Islamitische Staat hoorde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.