buitenland

Evacuatie Aleppo vertraagd

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

BEIRUT (ANP) – De evacuatie van burgers en resterende rebellen in Aleppo is woensdag door nog onbekende redenen vertraagd. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Het observatorium zei dat de eerste groep evacués om 04.00 uur onze tijd (05.00 uur in Aleppo) gepland stond te vertrekken maar dat een uur later nog niemand het gebied had verlaten. Bronnen melden dat vele bussen klaar staan om de mensen te evacueren maar dat er nog niets op gang is gekomen.

Vanuit het kamp van de rebellen wordt gezegd dat het vertrek van mensen wordt tegengehouden door Sjiitische milities in opdracht van de regering.

Het oosten van Aleppo was sinds de tweede helft van 2012 een bolwerk van jihadisten en rebellen. Dinsdagavond kwam een einde aan de strijd tussen regeringstroepen en rebellen nadat Rusland en Turkije afspraken hadden gemaakt voor een staakt-het-vuren en een evacuatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.