buitenland

Duterte: bye-bye Amerika

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

MANILA (ANP) – De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft nog maar eens uitgehaald naar de Verenigde Staten. Hij zei na terugkeer van een bezoek aan Cambodja en Singapore dat de grote bondgenoot zich maar moet voorbereiden op intrekking van het akkoord over de legering van troepen en materiaal voor militaire oefeningen.

De betutteling over zijn gewelddadige aanpak van het drugsprobleem is hij zat. ,,Bye-bye Amerika”, zei de immer luidruchtige leider. ,,We hebben jullie geld niet nodig.”

Duterte zei echter ook dat over een maand weer alles anders kan zijn. Hij houdt namelijk wel van de grote bek van Donald Trump. ,,Ja meneer de president, die lijkt op de mijne. We hebben veel overeenkomsten en mensen van dezelfde pluimage trekken naar elkaar toe.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.