buitenland

Duitsland wil grenscontroles verlengen

11 december 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Duitsland wil de grenscontroles in het zuiden van het land verlengen, hoewel Brussel dat tot nu toe heeft afgewezen. Dat meldden Duitse media zondag. Duitsland voerde de extra grensbewaking in vanwege de grote vluchtelingenstroom.

De EU vindt dat de controles van tijdelijke aard moeten zijn en heeft toestemming gegeven voor extra bewaking op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk in de deelstaat Beieren tot februari. Betere controles van de buitengrenzen van de EU maken interne controles volgens Brussel overbodig.

Maar Beieren en de Duitse regering willen de controles verlengen tot na de parlementsverkiezingen in september. Als de EU daar niet in mee wil gaan, wil Berlijn dat volgens Welt am Sonntag op eigen houtje doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.