buitenland

Duitse familie woont thuis in kerstbomenbos

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

RINTELN (ANP/DPA) – Een familie in het Duitse stadje Rinteln heeft flink uitgepakt voor het komende kerstfeest. Het huis van de familie Jeromin is volgestouwd met liefst 110 kerstbomen, namaak en echte. Ze staan overal, tot en met de keuken en het toilet. Er is maar één boomvrije zone, de slaapkamer van de ouders.

De bomen zijn allemaal versierd. Daarvoor zijn onder meer 130 snoerkettingen met lampjes en 16.000 kerstballen gebruikt. Moeder, vader en kind hebben de hoeveelheid bomen de laatste jaren geleidelijk opgevoerd. Het begon met twintig bomen in een keer tot de 110 nu. ,,Elk jaar worden het er meer. De kosten zijn te overzien”, aldus Thomas Jeromin. Hij schat het stroomverbruik van de verlichting gedurende de feestdagen op ongeveer 100 euro.

Na 6 januari wordt alles weer afgebroken. De aanwezige plastic bomen verhuizen met de versiering naar de zolder. ,,We hebben nog plek, volgend jaar zetten we er nog een paar bij.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.