buitenland

Congo: geen compromis over vertrek Kabila

17 december 2016Leestijd: 1 minuut

KINSHASA (ANP/RTR/BELGA) – Gesprekken tussen de regeringscoalitie en oppositiepartijen in de Democratische Republiek Congo om tot een oplossing te komen voor de toekomst van president Joseph Kabila zijn tot woensdag opgeschort. Dat hebben Congolese parlementsleden laten weten

Het mandaat van Kabila eindigt officieel op maandag, na bijna 16 jaar aan de macht te zijn geweest, maar de regering zegt niet voor 2018 nieuwe presidentsverkiezingen te kunnen organiseren. De oppositie verwijt Kabila aan de macht te willen blijven en kondigde nieuwe protestdemonstraties aan.

Het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken raadt landgenoten aan de Democratische Republiek Congo te verlaten als hun aanwezigheid niet dringend noodzakelijk is. Twee Belgische tv-ploegen werden vrijdag door de Congolese autoriteiten het land uitgezet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.