buitenland

Clinton wijt verlies aan FBI-chef en Rusland

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Twee ,,nooit eerder vertoonde gebeurtenissen” hebben volgens Hillary Clinton geleid tot haar verlies van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: het optreden van FBI-chef James Comey, die kort voor de verkiezingen bekendmaakte dat opnieuw e-mails van Clinton werden onderzocht, en de ,,aanval op ons land” door de Russische president Vladimir Poetin, die hackers zou hebben aangestuurd.

Clinton heeft dat volgens The New York Times donderdagavond tegen donateurs van haar campagne gezegd op een bijeenkomst in New York. Over de brief van Comey had ze zich enkele dagen na de verkiezingen al eens kritisch getoond. Nu zei ze letterlijk dat kiezers in ‘swing-states’ ,,in de laatste dagen hebben besloten met mij te breken vanwege de brief van FBI-chef Comey”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.