buitenland

Chaos bij uitdelen voedsel in Mosul

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

MOSUL (ANP/RTR) – De Iraakse politie heeft donderdag moeten ingrijpen toen een poging voedsel en andere hulpgoederen uit te delen in Mosul volledig uit de hand liep. Honderden burgers bestormden een distributiecentrum in een school, met chaotische toestanden tot gevolg.

De organisatoren van de actie probeerden kleine groepjes mensen de school binnen te laten, maar slaagden er niet in de toestroom van burgers onder controle te houden. Mensen klommen over muren en probeerden via de uitgang binnen te komen.

Agenten reageerden door waarschuwingsschoten af te vuren en wisten uiteindelijk de rust te herstellen. Het was de eerste keer dat VN-organisaties probeerden levensmiddelen uit te delen in de stad, waar een felle strijd woedt tussen Islamitische Staat en regeringstroepen.

De actie moest 45.000 burgers bereiken door op verschillende plaatsen hulpgoederen uit te delen. In hoeverre de actie is geslaagd, is nog onduidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.