buitenland

Canadese premier Trudeau in tranen

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

TORONTO (ANP/DPA) – De Canadese premier Justin Trudeau schoten woensdag tijdens een ontmoeting met Syrische vluchtelingen tranen in de ogen. De 44-jarige minister-president ontmoette een groepje vluchtelingen in een restaurant in Toronto.

Een van de aanwezigen herinnerde Trudeau eraan dat deze hem een jaar geleden op de luchthaven had verwelkomd met de woorden ‘welkom thuis’. ,,Ik voelde me hartstikke trots hier te zijn” aldus de voormalige Syriër. Daarop greep de premier een servet van de tafel en droogde de tranen in zijn ogen.

Sinds Trudeau in november vorig jaar premier werd, heeft Canada 35.000 Syrische vluchtelingen opgenomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.