buitenland

Bill English volgt premier Nieuw-Zeeland op

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

WELLINGTON (ANP) – Bill English is maandag (lokale tijd) door de Nieuw-Zeelandse regeringspartij gekozen tot de nieuwe premier van het land. Hij vervangt de vorige week opgestapte John Key die vanwege familieredenen aftrad.

English was vicepremier en minister van Financiën. Hij werd als voornaamste kandidaat gezien na het verrassende aftreden van Key. De opgestapte premier liet weten dat zijn ruim achtjarige premierschap veel gevraagd heeft van ,,degenen die mij het dierbaarst zijn”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.