buitenland

Besiktas meldt slachtoffers, Bursaspor niet

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Onder de slachtoffers van de bomaanslagen zaterdag bij het stadion van de Turkse voetbalploeg Besiktas bevinden zich beveiligingsmedewerkers van de club. Zo’n anderhalf uur na de competitiewedstrijd tegen Bursaspor ontploften naast de Vodafone Arena twee bommen, waaronder een autobom. Beveiligers van de thuisclub, die de supporters en spelers van Bursaspor begeleidden, kwamen daarbij om het leven. ,,Terreur heeft opnieuw zijn slechtste kant laten zien”, schreef Besiktas op de website.

Volgens Bursaspor ontploften de bommen toen de fans van de bezoekende club net weg waren. ,,Vijf minuten voor de aanslagen, kregen we te horen dat onze fans waren vertrokken”, staat in een verklaring van Bursaspor, dat in Istanbul met 2-1 verloor.

Robin van Persie, die in de Turkse metropool woont en speelt voor Fenerbahçe, liet via Twitter zijn medeleven blijken. De topschutter aller tijden van Oranje plaatste een foto van de Turkse vlag, met daarbij de tekst ‘Bid voor Istanbul’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.