buitenland

België raadt aan Congo te verlaten

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn landgenoten vrijdag aangeraden de Democratische Republiek Congo te verlaten als hun aanwezigheid niet dringend noodzakelijk is. Degenen die toch moeten blijven maande hij tot de grootste voorzichtigheid, zeker onderweg.

Er was al een negatief reisadvies afgegeven voor het West-Afrikaanse land wegens de politieke onrust. De situatie is geëscaleerd door de weigering van president Joseph Kabila het veld te ruimen. Zijn ambtstermijn eindigt officieel over enkele dagen, maar door de verkiezingen uit te stellen tot april 2018 blijft hij aan de macht. De leidde tot hevige protesten en gewelddadig ingrijpen van veiligheidstroepen.

Reynders veroordeelde tevens het besluit van de Congolese regering tv-ploegen van VRT en VTM uit te wijzen. Ook andere buitenlandse media is de mond gesnoerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.