buitenland

Assad ziet Trump wel zitten

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – De Syrische president Bashar al-Assad kan zich voorstellen dat Donald Trump als Amerikaans president ,,een natuurlijke bondgenoot” wordt in de strijd tegen terrorisme als Trump tenminste serieus is over die strijd. Assad zei dit in een woensdag uitgezonden vraaggesprek met Russische media.

Assad zei te zijn bemoedigd door uitspraken van Trump over de bestrijding van gewelddadige islamisten en over het zich niet bemoeien met de zaken van andere landen. Assad wist echter niet of deze uitspraken ook in Trumps beleid terug te vinden zullen zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.