buitenland

Amerikaanse ruimteheld John Glenn overleden

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

COLUMBUS (ANP) – De Amerikaanse voormalige astronaut en senator John Glenn is donderdag op 95-jarige leeftijd overleden in Columbus. Dat meldt de lokale krant The Columbus Dispatch.

Glenn was in 1962 de eerste Amerikaan die in een baan rond de aarde kwam. Ook werd hij in 1998 de oudste mens ooit in de ruimte. Hij reisde toen op 77-jarige leeftijd mee met de spaceshuttle Discovery. Na een week keerde hij weer terug naar de aarde. Ook zat hij van 1974 tot 1999 in de Senaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.