buitenland

29 doden en 166 gewonden na aanslag Istanbul

11 december 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Het dodental van de bomaanslagen buiten het stadion van de Turkse voetbalclub Besiktas in Istanbul is opgelopen tot 29. Nog eens 166 mensen raakten gewond. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu in de nacht van zaterdag op zondag bekendgemaakt.

Hij sprak eerder van een ,,wreed plan” dat gericht was tegen de politie. Van de 29 doden zijn 27 politieagenten, die op been waren voor de voetbalwedstrijd tussen Besiktas en Bursaspor.

Er zijn tien mensen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag, aldus de minister.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.