buitenland

‘1200 rebellen gaven zich over in Aleppo’

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben al zo’n 1200 Syrische rebellen zich bij de gevechten in Aleppo overgegeven en de wapens neergelegd. Het departement kwam zaterdag met die cijfers. Daarbij werd ook gemeld dat ongeveer 20.000 inwoners zaterdag de belegerde stad hebben verlaten.

Het ministerie meldde ook dat het Syrische regeringsleger bijna heel Aleppo onder controle heeft. ,,Een groot deel van Aleppo, 93 procent, wordt vandaag gecontroleerd door de Syrische regering”, aldus het ministerie in een verklaring.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.