buitenland

‘Wegen zetten streep door tijgercomeback’

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

GLAND (ANP) – De tijger loopt gevaar door geplande nieuwe infrastructuur in verschillende Aziatische landen. Veel wegen en spoorwegen die regeringen willen bouwen, lopen dwars door leefgebieden van de beschermde diersoort. Daarvoor waarschuwt het Wereldnatuurfonds.

De bedreigde gebieden liggen op het Indonesische eiland Sumatra, op de Myanmarees-Thaise grens en in het grensgebied tussen Nepal en India. Overheden willen in deze wouden 11.000 kilometer aan extra (spoor)wegen aanleggen. Hierdoor worden voorheen aaneengesloten gebieden opgedeeld, mogelijk met rampzalige gevolgen voor de roofdieren. Tijgers hebben een groot jachtgebied nodig. Ook kunnen populaties in een te kleine habitat aan inteelt ten onder gaan.

In de afgelopen honderd jaar is het aantal tijgers in de wereld drastisch gedaald, van circa 100.000 tot ongeveer 3900 in het wild levende dieren. In de afgelopen zes jaar maakt ’s werelds grootste katachtige een kleine comeback, maar die dreigt nu teniet te worden gedaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.