buitenland

Turkije wil arrestatie leider Koerden Syrië

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse autoriteiten hebben een arrestatiebevel afgegeven voor de leider van de Syrisch-Koerdische Democratische Unie Partij (PYD). Volgens het staatspersbureau Anadolu wordt Salih Muslim in verband gebracht met een bomaanslag op enkele Turkse legervoertuigen in februari in Ankara. Bij de aanslag kwamen 29 mensen om het leven en raakten tientallen gewond.

De PYD is de politieke arm van de Syrisch-Koerdische YPG-militie, die door de Verenigde Staten worden gesteund in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië. Turkije beschouwt de PYD als een verlengstuk van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

In de arrestatiepapieren worden volgens Anadolu nog 47 andere personen genoemd. Onder hen zijn enkele kopstukken van de PKK. Deze groep wordt door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.