buitenland

‘Trump schikt in onderwijsfraude’

18 november 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP/RTR) – Donald Trump heeft een schikking getroffen van 25 miljoen dollar (23,5 miljoen euro) inzake de fraude bij zijn Trump University, meldt een anonieme bron vrijdag. Klopt de informatie, dan is de dreigende rechtszaak daarmee van de baan.

De procureur-generaal in New York wilde de komende president van de Verenigde Staten in een strafzaak voor de rechter brengen. Trump was aangeklaagd door studenten van de opleiding die 35.500 dollar neertelden om seminars over vastgoed bij te wonen, maar de opleiding bleek helemaal niet geaccrediteerd. Trump heeft zijn betrokkenheid overigens altijd ontkend. De verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij de Trump University zou hij aan anderen hebben gedelegeerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.