buitenland

‘Trump Foundation schond verbod self-dealing’

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De stichting van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump zou een verbod op ‘self-dealing’ hebben geschonden. In een formulier bedoeld voor de Amerikaanse belastingdienst IRS zou onder meer zijn aangegeven dat de Trump Foundation geld heeft doorgesluisd naar een ‘ongekwalificeerd persoon’. Het formulier met de belastingaangifte over 2015 werd maandag geüpload op de website Guidestar, die non-profitorganisaties volgt.

De Washington Post meldt dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan zelfverrijking. Door die geldtransfer hebben ze de het verbod op ‘self-dealing’ geschonden. Die wet verbiedt leiders van non-profitorganisaties om donatiegeld te gebruiken voor zichzelf, eigen bedrijven en familieleden.

In een onderdeel van het formulier vraagt de IRS of de foundation inkomsten heeft overgemaakt naar een ‘ongekwalificeerd persoon’. In dit geval is een dergelijk persoon Trump zelf, een familielid of een van zijn bedrijven. De foundation vinkte ‘ja’ aan.

De Washington Post kon niet bevestigen of dezelfde formulieren ook daadwerkelijk zijn opgestuurd naar de IRS.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.