buitenland

Tientallen doden door tegenaanval IS

16 november 2016Leestijd: 1 minuut

MOSUL (ANP/DPA) – Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben in het oostelijke deel van de Iraakse stad Mosul de tegenaanval geopend op Iraakse troepen en hun bondgenoten. Een Iraakse legerwoordvoerder liet weten dat door de gevechten zeker 23 IS-strijders en tien Iraakse militairen zijn gedood.

Volgens de legerwoordvoerder is het woensdagmorgen vroeg gelukt de IS-strijders terug te drijven. De Iraakse troepenmacht begon, gesteund door enkele Koerdische eenheden en sjiitische milities, op 17 oktober aan het offensief tegen Mosul.

De Iraakse eenheden bevinden zich nu anderhalve week in het oosten van de stad, die sinds 2014 in handen is van IS. In Irak is Mosul de laatste grote stad die de terroristen nog onder controle hebben.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.