buitenland

Staking Lufthansa kost miljoenen euro’s

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP/DPA) – Piloten die aangesloten zijn bij de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) staken nog tot en met vrijdag en dat kost de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en de Duitse economie miljoenen euro’s.

De Vereniging van Duitse commerciële luchthavens bekritiseert de VC scherp: ,,Piloten vechten voor hun belangen, maar schaden de reputatie van de hele industrie. Honderdduizenden passagiers, duizenden werknemers en vele luchtvaartmaatschappijen zijn de dupe. Aan de miljoenen euro’s die het kost aan bijvoorbeeld schadevergoeding en aan de nationale economie wordt niet gedacht”.

Lufthansa reserveerde bijna vierduizend hotelkamers voor gestrande klanten en er werden al zo’n 1800 vluchten geschrapt.

Het ziet er nog niet naar uit dat de staking de partijen dichter bij elkaar brengt. Lufthansa eist van de pilotenvakbond dat deze deelneemt aan een arbitrageprocedure: ,,De VC wil een loonsverhoging van ruim 20 procent en dat gaat veel verder dan wat andere werknemers hebben ontvangen”, zegt een woordvoerder van Lufthansa.

Rond 215.000 passagiers zijn al door de staking getroffen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.