buitenland

Schipbreuk migranten: 340 doden in twee dagen

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP/DPA) – Schipbreuken op de Middellandse Zee hebben in twee dagen tijd zeker 340 migranten het leven gekost. In totaal vergingen vier boten, meldde de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) donderdag. Artsen zonder Grenzen heeft uit een van de vergane vaartuigen 27 mensen kunnen redden. Maar in totaal zaten op die boot, die vanuit Libië was vertrokken, 130 migranten.

,,Deze tragedie is gewoon onverdraaglijk”, schreef de hulporganisatie. De IOM meldde onlangs al dat in 2016 een recordaantal mensen om het leven is gekomen tijdens de gevaarlijke overtocht naar Europa. In 2015 kwam het totale aantal doden en vermisten uit op 3770. Dit jaar vielen tot nog toe meer dan 4200 slachtoffers, volgens de IOM.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.