buitenland

Ook levenslange straf Mursi geschrapt

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

CAÏRO (ANP/RTR) – Het Egyptische Hof van Cassatie heeft dinsdag de levenslange gevangenisstraf van de afgezette president Mohamed Mursi geschrapt. De zaak, waarin Mursi werd beschuldigd van spionage voor de Palestijnse groep Hamas, moet over worden gedaan.

Vorige week schrapte het hof al een doodvonnis dat tegen Mursi was uitgesproken in een andere zaak.

Mursi, van de Moslimbroederschap, werd na de val van de autocraat Hosni Mubarak in 2011 democratisch gekozen tot president. Legerleider Abdel Fattah al-Sisi zette hem in 2013 af na omvangrijke protesten tegen zijn bewind. Hij blijft gevangen op grond van een andere veroordeling wegens spionage.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.