buitenland

Nog eens 92.000 kippen geruimd in Nedersaksen

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

CLOPPENBURG (ANP/DPA) – In het Duitse district Cloppenburg worden nog eens 92.000 kippen gedood wegens de vogelgriep. Dat heeft een woordvoerster donderdag aangekondigd. Woensdag werd bekend dat pluimvee in de Nedersaksische streek was besmet met H5N8, een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep.

Voor de ontdekking van H5N8 werden al 16.000 kalkoenen van een mesterij in het dorpje Barssel gedood. Nu de besmettelijke variant inderdaad is vastgesteld, moeten kippen van de nabijgelegen pluimveehouderijen ook het veld ruimen.

Naast Nedersaksen kwamen donderdag ook in Saksen-Anhalt twee H5N8-besmettingen aan het licht. Kippen van een kleine pluimveehouderij bleken deze variant onder de leden te hebben, evenals een dode zwaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.