buitenland

Mogelijk chemische wapens gebruikt in Aleppo

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

BEIROET (ANP/RTR) – Bij een luchtaanval in Oost-Aleppo zou dinsdag chloor zijn gebruikt als wapen. Helikopters zouden vaten met de chemische substantie gedropt hebben in de wijken al-Qatarji en Dahrat Awad, sommige mensen zouden daardoor ademhalingsproblemen hebben. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Volgens de monitoringsinstantie zouden zeker vier vaatbommen het gebied in Aleppo hebben getroffen en een indringende geur van chloor hebben veroorzaakt. Medische bronnen hebben aan het observatorium bevestigd dat het om chloor gaat.

Eerder op dinsdag adviseerde het Syrische leger burgers om binnen te blijven en niet in de buurt te komen van plekken waar hevig gevochten wordt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.