buitenland

Merkel bedankt Obama voor vertrouwen

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag in Berlijn de Amerikaanse president Barack Obama bedankt voor het jarenlange vertrouwen en partnerschap. Merkel zei dat Obama zich de afgelopen acht jaar ook in moeilijke tijden als betrouwbare partner heeft getoond. Obama is op bezoek in Berlijn op zijn laatste Europa-reis als president. Hij vliegt vrijdag door naar Peru.

Obama prees de Europese Unie als een van de grootste verworvenheden van de wereld. Hij hoopt dat de Europese landen voor het behoud van de unie zullen vechten. Hij prees de Duitse gastvrouw en zei dat hij op haar zou stemmen als hij Duitser zou zijn.

De Democraat Obama werd 20 januari 2009 president van de Verenigde Staten. In januari volgt de omstreden Republikein Donald Trump hem op. Merkel zei dat ze ook met Trump zal streven naar een nauwe samenwerking met de VS.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.