buitenland

Legendarische kusfoto brengt 48 mille op

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

WENEN (ANP/DPA) – Een legendarische foto van Alfred Eisenstaedt heeft op een veiling in Wenen 48.000 euro opgebracht. De Duits-Amerikaanse fotograaf schoot de plaat van zijn leven in 1945 na afloop van de oorlog tijdens de viering van ‘V-Day’ op Times Square. Hij legde treffend vast hoe een matroos een verpleegster achterover buigt en haar hartstochtelijk kust.

De Oostenrijkse galerie Westlicht, die de veiling organiseerde, had de iconische foto ingezet op 8000 euro. Voor een afbeelding van James Dean uit 1955, gemaakt door Dennis Stock die de jonge acteur met een sigaret in de mondhoek betrapte tijdens de wandeling in New York, was de startprijs 2800 euro. De hamer viel toen een liefhebber bereid bleek 38.400 euro te betalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.