buitenland

Diane James stapt uit UKIP

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse politica Diane James is uit de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP gestapt. Ze was enige tijd zelfs partijleider, als opvolgster van de euroscepticus Nigel Farage, maar gaf er al na achttien dagen de brui aan omdat ze totaal geen medewerking kreeg. Tegen de BBC zei James maandag dat haar relatie met UKIP ,,steeds moeilijker” werd, reden om het lidmaatschap op te zeggen en haar eigen weg te gaan.

Farage, die de voorzittershamer terug heeft tot de nieuwe leider eind deze maand bekend wordt, noemde dat besluit ,,alweer een daad van irrationeel egoïsme”. Hij vindt haar nu ook niet langer geschikt als Europarlementariër. James heeft echter gezegd dat ze als onafhankelijke doorgaat in Brussel en daar de belangen van haar kiesdistrict in het zuidoosten van Engeland ,,toegewijd en doelgericht” zal behartigen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.