buitenland

Charlie Hebdo bedrijft satire in het Duits

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Het satirische Franse tijdschrift Charlie Hebdo krijgt een Duitse versie. De eerste Duitstalige uitgave verschijnt volgende week donderdag in een oplage van zo’n 200.000 exemplaren, meldden Duitse en Franse media. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als wekelijks van het Franse origineel worden afgedrukt.

In eerste instantie zullen in de Duitse ‘Charlie’ vooral uit het Frans vertaalde artikelen en tekeningen staan. Het is de bedoeling dat op termijn ook exclusief Duitse bijdragen worden gemaakt.

Charlie Hebdo werd op 7 januari 2015 getroffen door een bloedige aanslag. Extremistische moslims schoten twaalf mensen dood op de redactie van het blad in Parijs. In de nasleep van het geweld merkten de makers dat in Duitsland grote interesse bestond voor hun blad. Van een speciale ‘overlevenden-editie’ gingen er in Duitsland ongeveer 70.000 over de toonbank.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.