buitenland

Carson kandidaat ministerspost regering Trump

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De gekozen Amerikaanse president Donald Trump heeft voormalig Republikeinse presidentskandidaat en gepensioneerd neurochirurg Ben Carson op het oog voor de post van minister van Huisvesting en Plattelandsontwikkeling.

Ben Carson was bijna een jaar lang een van de presidentskandidaten van de afgelopen verkiezingen. In maart 2016 zou hij hebben ingezien dat Trump de beste kaarten had om de presidentsverkiezingen te winnen en stapte hij uit de race.

Carson staat bekend als een religieuze en conservatieve man die -net als Trump- het hart op de tong heeft. Hij heeft in het verleden al vaak opmerkelijke uitspraken gedaan. Ook zou hij in zijn biografie gelogen hebben over zijn opleiding.

Een woordvoerder van Carson zegt dat deze de ministerspost tijdens Thanksgiving zal overwegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.