buitenland

Bescherming Trump kost miljoen dollar per dag

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Het beschermen van de volgende president Donald Trump en zijn familie, kost de Amerikaanse stad New York grofweg een miljoen dollar (zo’n 940.000 euro) per dag. Dat schrijft CNN.

Het bedrag zal niet veel afnemen als Trump zijn intrek neemt in het Witte Huis, omdat Melania Trump en hun tienjarige zoon Barron naar alle waarschijnlijkheid in de Trump Tower in Manhattan blijven wonen, tot het einde van het schooljaar. Donald Trump heeft al aangegeven daarom ook regelmatig in zijn huis in New York te willen zijn.

Het bedrag is zo hoog, omdat de politie opdracht heeft gekregen om alle kinderen van Trump, dus ook zijn volwassen kinderen en hun gezinnen te beschermen. Zij wonen allemaal in New York, volgens woordvoerder John Miller van de NYPD. Hij zei dit maandag (lokale tijd) tegen radiostation WCBS.

Volgens burgemeester Bill de Blasio heeft New York hulp nodig om deze kosten op te hoesten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.