buitenland

Amnesty: Nigeria doodde 150 actievoerders

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

LAGOS (ANP) – Amnesty International zegt dat veiligheidstroepen van Nigeria verantwoordelijk zijn voor de dood van tenminste 150 actievoerders in de regio Biafra. Het leger zou nagenoeg zonder waarschuwing met scherp hebben geschoten, om demonstranten van de separatistische actiegroep Inheemse Bevolking van Biafra (IPOB) uiteen te drijven. Dit zou tussen augustus 2015 en augustus 2016 zijn gebeurd.

Een legerwoordvoerder zegt dat de beschuldiging van Amnesty er een is in een lange reeks beschuldigingen, bedoeld om het Nigeriaanse leger in een kwaad daglicht te stellen. Ook de politie ontkent de beschuldigingen en zegt dat de politie in Nigeria geen demonstranten heeft aangevallen.

Amnesty zegt dat Nigeria buitensporig geweld heeft gebruikt om bijeenkomsten te verstoren. De organisatie trekt deze conclusie nadat het 193 mensen heeft geïnterviewd en vele foto’s en video’s heeft bestudeerd. De organisatie roept de regering van Nigeria op om een onderzoek in te stellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.