buitenland

VN vragen 100 miljoen voor Haïti

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

GENEVE (ANP) – De Verenigde Naties hebben donoren gevraagd de komende drie maanden ruim 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de slachtoffers van de orkaan Matthew in het zuidwesten van Haïti. Het geld wordt gebruikt om de naar schatting 750.000 inwoners van het gebied aan voedsel, schoon water en onderdak te helpen. Een groot deel van de oogst is door het natuurgeweld verloren gegaan.

,,De orkaan heeft voor de grootste menselijke crisis in Haïti gezorgd sinds de aardbeving van 2010, uitgerekend in een tijd dat er toch al hongersnood dreigt en stijging van het aantal gevallen van cholera”, aldus de VN maandag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.