buitenland

Trump zoekt ruzie met partijleider Ryan

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Donald Trump heeft dinsdag opnieuw uitgehaald naar Paul Ryan, zijn partijgenoot en de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Ryan liet maandag weten Trump niet meer te willen verdedigen of campagne voor hem te willen voeren.

Aanleiding voor Ryans beslissing was een ruim tien jaar oude video die vorige week uitkwam waarin Trump leek op te scheppen over het aanranden van vrouwen. Ryan lijkt te hebben geconcludeerd dat het Witte Huis niet meer te winnen valt en wil zich concentreren op de strijd om het Congres.

,,Hoewel ik het tweede debat met overmacht won (elke peiling), is het moeilijk goed te presteren als Paul Ryan en anderen geen enkele steun geven”, zei een gepikeerde Trump op Twitter. Overigens verwijst Trump naar online-peilingen, die makkelijk te manipuleren zijn. In drie wetenschappelijke peilingen werd Clinton als winnaar aangewezen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.