buitenland

Syrisch leger meldt succes in Hama

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BEIRUT (ANP) – Het Syrische leger heeft met steun van zijn bondgenoten successen geboekt in de westelijke provincie Hama. Verscheidene steden en dorpen zijn heroverd en de rebellen, die de voorbij weken hun macht in de streek hadden versterkt, zijn verdreven. Dat hebben regeringsgezinde media zaterdag gemeld. Het gaat onder meer om al-Talisiya, al-Qahira and Tel al-Usud.

Volgens het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor Mensenrechten was dit de eerste keer dat de troepen van president Assad zich aan het front vertoonden sinds de aanval van de islamistische opstandelingen in augustus. Die namen toen de controle in veel stedelijke gebieden over.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.