buitenland

Seoul pakt Chinese vissers harder aan

11 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP/RTR) – Zuid-Korea gaat harder optreden tegen Chinese vissers die illegaal in Koreaanse wateren aan het werk zijn. Aanleiding is het zinken van een schip van de kustwacht eind vorige week.

Hat vaartuig was betrokken bij een actie tegen Chinese vissers. Volgens de Zuid-Koreaanse ministerie van Publieke Veiligheid verdween het schip van de kustwacht in de golven toen het werd geramd door een Chinese vissersboot. Niemand raakte daardoor gewond.

Zuid-Korea kondigde aan het gebruik van wapens niet uit de weg te gaan bij het aanpakken van de Chinese vissers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.