buitenland

Paus kiest nieuwe kardinalen

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

VATICAANSTAD (ANP) – Paus Franciscus heeft zondag bekendgemaakt dat hij volgende maand zeventien nieuwe kardinalen gaat benoemen. Dertien van deze geestelijken zijn jonger dan 80 jaar, wat betekent dat zij op termijn deel kunnen nemen aan een conclaaf. Tijdens zo’n besloten vergadering wordt de volgende leider van de katholieke kerk gekozen.

De paus deed de verrassende aankondiging zondag tijdens zijn wekelijkse toespraak. Hij vertelde dat de prelaten die op 19 november tijdens een ceremonie kardinaal worden afkomstig zijn van vijf continenten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.