buitenland

Mensenrechtenchef VN noemt Trump ‘gevaarlijk’

12 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

GENVE (ANP) – De mensenrechtenchef van de Verenigde Naties heeft zich bij de criticicasters van Donald Trump gevoegd. Volgens Zeid Ra’ad al Hussein is de Republikeinse presidentskandidaat ,,vanuit internationaal oogpunt gevaarlijk”.

Al-Hussein haalde Trumps uitlatingen over minderheden aan, evenals zijn pleidooien voor het gebruik van martelmethoden die in het internationaal recht zijn verboden. Volgens de mensenrechtenchef zijn de uitspraken ,,erg verontrustend”. ,,Als Donald Trump wordt gekozen op basis van de dingen die hij heeft gezegd – en tenzij die dingen niet veranderen – kan er volgens mij geen twijfel over bestaan dat hij internationaal gezien gevaarlijk zal zijn.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.