buitenland

Massale kritiek op Trump vanuit eigen partij

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Republikeinse politici en bestuurders in de Verenigde Staten hebben de afgelopen dagen massaal uitgehaald naar presidentskandidaat Donald Trump. Zeker 160 van de 332 Republikeinse gouverneurs, senatoren en afgevaardigden spraken hun afschuw uit over diens omstreden uitspraken over vrouwen, becijferde persbureau Reuters.

Het bleef niet in alle gevallen bij een veroordeling van de vulgaire uitlatingen. Ten minste dertig prominente Republikeinen hebben Trump opgeroepen zich terug te trekken uit de strijd om het presidentschap.

Trump wil zelf van geen opgeven weten. Hij zei zaterdag op Twitter ,,enorm veel steun” te krijgen. ,,Behalve van sommige leden van het ‘leiderschap’ van de Republikeinen”, voegde hij eraan toe.

De storm van kritiek stak op nadat een video uit 2005 uitlekte, waarin een presentator met Trump kletst over vrouwen. ,Ik kus ze gewoon. Ik wacht niet eens. Als je een ster bent, laten ze je het doen”, pocht hij in de gewraakte opname. ,,Je kan alles doen. Grijp ze in hun kruis. Je kan alles doen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.