buitenland

Marineschip VS bestookt vanuit Jemen

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Een Amerikaans marineschip was zondag het doelwit van een mislukte raketaanval vanuit Jemen. Twee projectielen werden volgens een legerwoordvoerder afgeschoten vanuit Houthi-gebied, maar kwamen vroegtijdig terecht in het water.

Het schip, de USS Mason, bevond zich in de Rode Zee voor de kust van Jemen toen de aanvallen plaatsvonden. Het vaartuig liep geen schade op. Ook de opvarenden bleven ongedeerd. Het is nog onduidelijk of de Houthi-opstandelingen ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de aanval.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.