buitenland

Kinderen Calais arriveren in Groot-Brittannië

17 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – Veertien migrantenkinderen zijn maandag per bus van de Franse havenstad Calais naar Groot-Brittannië gereisd. Het gaat om een eerste groep van mogelijk honderden onbegeleide kinderen die de Britse regering wil opnemen.

De veertien kinderen kwamen aan in Croydon in het zuiden van Londen. Ze verbleven zonder ouders of andere begeleiders in de ‘jungle’, het asielzoekersdorp bij Calais. Ze zijn in Croydon herenigd met familieleden die al langer in Groot-Brittannië verblijven.

Een week geleden bereikten de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd en zijn Franse ambtgenoot Bernard Cazeneuve overeenstemming over het sneller overbrengen van onbegeleide migrantenkinderen uit Calais naar Groot-Brittannië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.