buitenland

Haïtianen kiezen 20 november nieuwe president

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

PORT- AU-PRINCE (ANP/RTR) – Haïti houdt op 20 november de uitgestelde presidentsverkiezingen. Dat heeft de voorzitter van de kiesraad vrijdag bekendgemaakt. De stembusgang, die op 9 oktober zou plaatsvinden, werd uitgesteld vanwege de orkaan Matthew.

Het gaat om de eerste ronde van de verkiezingen. Als geen van de kandidaten een absolute meerderheid haalt, volgt op 29 januari een tweede en beslissende ronde.

Orkaan Matthew trof de zuidkust van het straatarme land op 4 oktober. Zeker duizend mensen kwamen om het leven. De schade is enorm.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.