buitenland

Haïti neemt toevlucht tot massagraven

10 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) – De autoriteiten in de Haïtiaanse stad Jérémie hebben in de nasleep van de orkaan Matthew noodgedwongen massagraven aangelegd. Volgens een regeringsfunctionaris begonnen lichamen te ontbinden.

De orkaan bereikte Haïti op donderdag en veroorzaakte een enorme ravage. Zo werd eerder gemeld dat alleen al in Jérémie zo’n 80 procent van de huizen zou zijn verwoest. Zo’n 1,4 miljoen Haïtianen hebben volgens de Verenigde Naties humanitaire hulp nodig.

Het is nog altijd onduidelijk hoeveel mensen de storm niet overleefden. Het officiële dodental in het land is 336. Persbureau Reuters becijferde op basis van informatie van lokale functionarissen dat zeker duizend dodelijke slachtoffers zijn te betreuren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.