buitenland

Exitpoll: Regering wint in Georgië

08 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

TBILISI (ANP) – Volgens de eerste twee grote exitpolls lijkt de regeringspartij Georgische Droom (GD) van premier Giorgi Kvirikasjvili de parlementsverkiezingen in Georgië te winnen. Volgens dezelfde polls wordt de Verenigde Nationale Beweging (UNM) van ex-president Michaïl Saakasjvili de op een na grootste partij. Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote van Saakasjvili, was kandidaat voor de UNM. Beide partijen sturen aan op toenadering tot de Europese Unie en de NAVO.

De pro-Russische Alliantie van Patriotten zou volgens de verwachting de kiesdrempel van 5 procent halen.

Door het ingewikkelde kiessysteem in Georgië, waarbij over twee weken nog districtsverkiezingen volgen, is de definitieve uitslag van de parlementsverkiezingen waarschijnlijk pas rond eind oktober duidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.